Sepsiszentgyörgyi Református Vártemplom

Isten hozta honlapunkon!

Vallásórásaink mondták

Minden szombaton 11 órától vallásórát tartunk. Ezekre az alkalmakra hívjuk és várjuk gyülekezetünk csemetéit. Milyen a vallásóra? Miért szeretnek vallásórára járni? Ezekre a kérdésekre hadd válaszoljanak ők maguk a saját, de mégis sokatmondó szavaikkal.

 

 „Azért, mert itt Istenről tanulhatok és hozzá imádkozhatok.” (Antal Kincső Emese)

 

„Azért, mert itt fejlesztem Isten iránti szeretetem, imádkozhatok és barátkozhatok a társaimmal, így a tanárokkal is jóban lehetek. Tanulhatok itt és énekelhetek.” (Bene Szilvia)

 

„Azért, mert szeretem a vallásomat, a társaságot, a szereplést, az énekeket, a bibliai történeteket és az azokhoz kapcsolódó játékokat is. Szeretem a vallásórát, mert kikapcsolódhatok. Nagyon örvendek annak is, hogy részt vehetek a Bibliahéten is.”(Gyurka Janka Rozália)

 

„Azért, mert sokat éneklünk és tanulunk. Néha még játszunk is. A tanulást mindenki figyelemmel hallgatja és tanulja. Tele van a ház érdekes játékokkal, énekekkel. Ha játszunk, akkor mindenki vidám kedvében van, de van, amikor épp fordítva van. Az éneklésben mindenkinek a hangja felpendül és átjárja a termet. A terem tele van jó és rossz gyerekekkel, de vallásórán mindenki a jó dolgokat teszi. Mindenki felszabadultan tud cselekedni, mert tudják, hogy Isten nem bünteti meg őket. Ezért szeretem én a vallásórát.” (Szabó Róbert)

 

„Azért, mert itt nemcsak tanulunk, mint az iskolában. Ez egy olyan közösség, melyben számíthatunk egymásra és megismerhetünk másokat is. És nem azért jövünk ide, mert a szülők küldenek, hanem azért mert szeretjük a vallásórát. Itt nem kötelező semmi. Bár vannak dolgok, amiket ha megszegünk bajba is kerülhetünk, de ez arra ösztönöz minket, hogy ne legyünk rosszak. Szeretjük a játékokat és a feladatokat is. Jó érzés tudni azt, hogy itt számíthatunk egymásra, és hogy itt tárt karokkal várnak bennünket. Remélem ez sokáig így marad. Én azt hiszem ezt mindenki így gondolja. Legalábbis remélem.” (Babos Anna)

 

„Azért, mert megismerkedhetek másokkal és sokat nevetek. Nagyon remélem, hogy még rá tudok beszélni egy pár osztálytársamat, hogy jöjjenek ők is ide, mert itt jó helyen vannak, és rosszat nem tanulnak.” (Mezei Ibolya)

 

„Azért, mert meg tanulunk imádkozni és meg tanuljuk azt is, hogyan kell jó útra térni, amiről nem szabad letérni. Az a legjobb a vallásórákban, hogy amit meg kell tudjunk Istenről és Jézusról azt mind megtudjuk. Klassz, hogy Istenről tanulhatok.” (Gábor Gabriella)

 

„Azért, mert szeretek Istenről tanulni és szeretem neki kitárni a szívemet. Szeretem azt, ha sok gyereke van.” (Székely Szabolcs)

 

„Azért, mert itt mindent megtanulunk Istenről és Jézusról és az iskolában vallásórán ezeket mind fel tudom használni. Szerintem ez nagyon jó.” (Olosz Szabolcs)

 

„Azért mert mókás dolgokat csinálunk. Amikor filmet nézünk, vagy játszunk, azok izgalmasak és szórakoztatóak.” (Fésüs Emőke Erika)

 

„Azért, mert itt nemcsak tanulhatok, hanem barátokra is lelhetek.” (Bene Alfréd)

 

„Azért mert olyan dolgokat is tanulunk, melyekre az életben is szükség van. Tudjuk Istent szeretni, egymást jobban megismerni. Szerintem nem bánjátok meg, ha vallásórára jösztök TV nézés helyett 11-től 12-ig szombaton a Vártemplomban.” (Cserr Lilla)