Sepsiszentgyörgyi Református Vártemplom

Isten hozta honlapunkon!

Vakációs Bibliahét 2013

Vakációs Bibliahét 2013. (videó)

Az időutazó

 

Idén immár 8-ik alkalommal szervezték meg a Vakációs Bibliahetet a sepsiszentgyörgyi Református Vártemplomban. A részt vevő gyerekek száma ebben az évben elérte a 115-öt, voltak köztük  egészen picik, 3–4 évesek, de egészen nyolcadik osztályosig mindenféle korú gyerkőc megfordult.

 

A 2013-as hét programja Az időutazó címet kapta. Az IKÉ-hez tartozó fiatalok Hajdú Loránd kántor és Bucsi Zsolt Tamás beosztott lelkész segítségével minden nap valamilyen bibliai történetet mutattak be, amely egész nap végigkísérte a résztvevőket. Első nap Jónás és a cethal bibliai történetével ismerkedhetett meg a népes számban összegyűlt gyereksereg, akik rendkívül ügyesen összegezték  a tanulságot: „Légy engedelmes”. Az előadások után három korcsoportra oszlottak az apróságok, és a koruknak megfelelő játékokat játszottak. A legkisebbek cethalat színeztek, a Simon mondja című játékot játszották, a középső csoport felépíthette a szerinte ideális otthont, és a szeretteiért imádkozó pillangót készíthetett. A legnagyobbak lehetőséget kaptak bűneik elégetésére, a fiúk pedig levezették a fölös energiájukat egy kis focival. Hazaindulás előtt jöhetett a jól megérdemelt jutalom, pánkó, csoki, fasírozott…

Hétfőtől péntekig minden napnak volt egy mottója – ezek betartásával a gyerekek közelebb kerülhetnek Istenhez. Olyan játék is volt, amelyben a teljes csapat részt vehetett és összemérhette tudását, ilyen volt például a Vártemplomi lóti-futi, ahol különböző, a Vártemplommal kapcsolatos kérdésekre kellett választ találniuk a résztvevőknek. Idén sem maradhatott el a minden gyerek kedvence, a számháború.

A hetet a vasárnapi hatórás istentisztelettel zártuk, ahol a szülők jelenlétében átismételtük a gyerekek segítségével a frissen tanult történeteket, énekeket, mottókat.

Sajnos, hamar eltelt ez a hét, de minden bizonnyal megérte, mert mindannyian közelebb kerültünk Istenhez általa. A jövőben is sok-sok szeretettel várjuk a kíváncsiskodó gyerkőcöket.

írta Kovátch Orsolya